Waylogs Explosiva Tillväxt: Från 20 Miljoner till 500 Miljoner SEK med Froda Embedded

– SPonsrad artikel

Sveriges snabbväxande fintech-företag, Waylog, har gjort en imponerande resa sedan sin grundande 2022. Bolaget har nyligen meddelat en otrolig ökning i sin totala utlåning, som har vuxit från...

Skriven av
Redaktionen
den
23/10/2023
Kategori
Ekonomi

Sveriges snabbväxande fintech-företag, Waylog, har gjort en imponerande resa sedan sin grundande 2022. Bolaget har nyligen meddelat en otrolig ökning i sin totala utlåning, som har vuxit från 20 miljoner till imponerande 500 miljoner SEK. Denna hisnande framgång är en direkt följd av deras strategiska samarbete med Froda Embedded, som har hjälpt dem att säkra tillgång till kapital och utöka sin verksamhet till fyra nya marknader. Waylogs framgångsrika resa är också ett lysande exempel på hur embedded financing kan främja tillväxten av fintech-företag och banker över hela världen.

Froda Embedded, som en del av Froda, har varit en central aktör i Waylogs expansion. Startat 2021, fokuserar Froda Embedded på att hjälpa fintech-företag och banker att skalera upp sina erbjudanden och utöka sin räckvidd genom smidig API-integration. Waylog är ett kraftfullt exempel på hur denna typ av inbyggd finansiering kan driva fram utvecklingen av sofistikerade finansieringslösningar när företag växer. Under året har Waylog lyckats utveckla sin integrationsnivå samtidigt som de ökat sin portfölj, transaktionsvolym och tekniska grund. Resultatet är en fullt automatiserad och skräddarsydd API-lösning som är redo att stödja deras fortsatta tillväxt och expansion.

Olle Lundin, VD för Froda, uttrycker entusiasm över samarbetet: "Med Embedded financing kan vi hjälpa tillväxtbolag att erbjuda sina kunder flexibla finansieringslösningar. Innan vi hade inlåningstillstånd från FI var tillgången på smart och flexibelt kapital en stor tillväxthämmare för oss. Nu kan vi hjälpa Waylog att undvika samma utmaning. Att få vara en del av deras tillväxtresa är fantastiskt."

Waylogs plattform har på bara ett år etablerat sig som en pålitlig finansiär inom leveranskedjan för hundratals företag i Norden och Storbritannien. Genom Waylogs innovativa plattform kan kunder ansöka om en kostnadsfri kreditgräns och använda den för att förlänga betalningsfrister upp till 120 dagar. Det ger företagen möjlighet att optimera sin likviditet, säkra bättre avtal och investera kapital i sina verksamheter utan att förlora kontroll eller ägande. Allt detta görs med stöd från Froda Embedded som finansiär. Denna snabba resa är ett tydligt bevis på hur Froda Embedded kan hjälpa fintech-företag och banker att växa och blomstra.

Jens Malmqvist, medgrundare på Waylog, kommenterar samarbetet: "Waylog revitaliserar i grunden en gammal finansiell produkt och gör den mer anpassad och flexibel för att möta våra kunders unika behov. Möjligheten till enkel integration och potentialen att skala utanför Sverige har varit avgörande för vår förmåga att växa i den takt vi har gjort. Här har Froda spelat en avgörande roll."

Waylogs prestationer är enastående. På bara ett år har de utvecklats från en nykomling till en kraftfull finansiär i Norden och Storbritannien. Deras 2500-procentiga ökning i total utlåning är en bekräftelse på deras förmåga att möta marknadens behov och erbjuda innovativa finansiella lösningar.

Waylog har definitivt satt en imponerande standard inom sitt område, och deras samarbete med Froda Embedded har varit nyckeln till deras framgång. Som de fortsätter att expandera och utveckla sina finansiella lösningar, är det spännande att följa deras resa och se vilka nya höjder de kan nå. Denna framgångssaga är en inspirerande påminnelse om hur teknik och finans kan samverka för att stödja företag i deras tillväxt och utveckling.

Läs med om Froda & Waylog.

Källa: Froda

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.