STIHL Satsar på Hållbarhet: Minskar Plastanvändning med Nästan 195 Ton

– SPonsrad artikel

Cirkularitet är en central del av det globala familjeföretaget STIHLs hållbarhetsstrategi, vilket framgår tydligt i deras hållbarhetsrapport för 2022. Återvinning av produkter och resurser är en...

Skriven av
Redaktionen
den
12/10/2023
Kategori
Hållbarhet

Cirkularitet är en central del av det globala familjeföretaget STIHLs hållbarhetsstrategi, vilket framgår tydligt i deras hållbarhetsrapport för 2022. Återvinning av produkter och resurser är en nyckelprincip i en cirkulär ekonomi, och STIHL strävar mot att uppnå en imponerande materialåtervinningsgrad på över 85 procent i sina produkter. Samtidigt genomför de åtgärder för att minska användningen av plast med hela 194,4 ton per år.

Målet med en hållbar och cirkulär ekonomi är att minimera resursanvändningen och produktionen av avfall. Att använda material på ett effektivt sätt har alltid varit en prioritet för STIHL. Dessutom fokuserar de på att skapa hållbara och reparerbara produkter för att bidra till bevarandet av naturresurser. I enlighet med principerna för en cirkulär ekonomi, och i enlighet med ISO 17341, är STIHL inriktade på att återanvända komponenter för att skapa nya produkter. Målet är att göra produkterna så återanvändbara som möjligt, med en imponerande materialåtervinningsgrad på över 85 procent.

För att uppnå detta mål lanserades ett tvåårigt pilotprojekt i slutet av 2022. Projektet utforskar möjligheterna att skapa en cirkulär röjsåg, både vad gäller tillverkning och användning.

"Att forma en hållbar framtid är en gemensam uppgift för oss alla. Jag är övertygad om att vi har verktygen för att driva både vår egen och våra kunders utveckling genom att samarbeta och tänka tillsammans," säger Michael Traub, VD på STIHL.

Mindre justeringar med stor inverkanSTIHLs avfall utgörs främst av förpackningar, trä, metall och plast. Farligt avfall, såsom olja eller slam med metall, utgör en liten del och hanteras enligt lagstiftningen. Avfallshierarkin innefattar förebyggande, återvinning och kassering.

Under 2022 fortsatte ett projekt som undersökte mer hållbara förpackningslösningar, och man identifierade potentiella besparingar när det gäller produktpaketering. Ett exempel är övergången från plast till wellpapp i trimmerhuvudsförpackningen, vilket minskar plastanvändningen med hela 111 ton. Genom att ta bort det genomskinliga plastfönstret på kedjeförpackningar förväntas ytterligare 48 ton plast sparas. Vid slutet av 2023 förväntas 94 procent av förändringarna för besparingar vara genomförda, vilket totalt minskar plastanvändningen med imponerande 194,4 ton per år.

Hela STIHL:s hållbarhetsrapport för 2022 finns tillgänglig här: Länk till rapport

För ytterligare information, kontakta:Emma Birgersson, Nordic PR & Communications Manager,Telefon: +46 73-736 23 14, E-post: emma.birgersson@stihl.se.

Källa: STIHL.se

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.