Porsche Utökar Cayenne-serien med Cayenne S E-Hybrid

– SPonsrad artikel

Porsche introducerar nya Cayenne S E-Hybrid - den senaste laddhybriden med imponerande prestanda och avancerad teknik. Lyxig SUV möter elektrisk effektivitet.

Skriven av
Redaktionen
den
26/9/2023
Kategori
Bil & motor

Porsche, den välkända tillverkaren av lyxsportbilar, fortsätter att omfamna elektrifiering i sin produktlinje med lanseringen av Cayenne S E-Hybrid. Detta markerar den tredje hybridvarianten i Cayenne-serien och följer på Cayenne E-Hybrid och Cayenne Turbo E-Hybrid. Cayenne S E-Hybrid utmärker sig genom sin imponerande balans mellan vardagsanvändbarhet, prestanda och effektivitet.

Kraftfull Drivlina

Under huven huserar Cayenne S E-Hybrid en omarbetad 3,0-liters V6 turbomotor som genererar 353 hk, kopplad till en elmotor som producerar 176 hk. Tillsammans ger de en sammanlagd systemeffekt på 519 hk och ett maximalt vridmoment på 750 Nm. Denna imponerande kraft omsätts i enastående prestanda, med en acceleration från 0 till 100 km/tim på endast 4,7 sekunder och en topphastighet på 263 km/tim.

Förbättrade Köregenskaper och Komfort

Cayenne S E-Hybrid levereras som standard med adaptiv luftfjädring som förbättrar både prestanda och körkomfort. Porsche har implementerat innovativ tvåkammar- och tvåventilsteknik i fjädringen, vilket möjliggör ett brett spektrum av fjädringshårdhet, från komfortinriktad körning till högprestanda. Tillsammans med den optimerade hybridtekniken ger detta en imponerande helt elektrisk räckvidd på upp till 90 kilometer (EAER City), vilket möjliggör helt utsläppsfria dagliga resor. Denna räckvidd uppnås tack vare ett batteri med en kapacitet på 25,9 kWh. Dessutom är den nya AC-laddaren ombord med en kapacitet på 11 kW, vilket möjliggör snabbladdning på mindre än två och en halv timme, förutsatt tillgång till lämplig laddinfrastruktur.

Elegant Integration i Cayenne-serien

Cayenne S E-Hybrid smälter sömlöst in i den befintliga Cayenne-serien och delar samma visuella karaktär. Den är standardutrustad med 20-tumsfälgar från Cayenne S och är utrustad med ett avgassystem med två dubbla ändrör i borstat rostfritt stål. I SUV-versionen har Cayenne S E-Hybrid ett exteriörpaket med silverdetaljer, medan coupévarianten har ett exteriörpaket med svarta detaljer. Båda versionerna erbjuder som tillval avancerade HD Matrix LED-strålkastare, vilka förbättrar säkerheten och bekvämligheten vid nattkörning.

Välutrustad Interiör och Avancerade Funktioner

I Cayenne S E-Hybrid finns en rad standardfunktioner, inklusive 8-vägs justerbara framsäten, Sport Chrono-paketet med en lägesomkopplare på ratten för val av körläge, pedalhöljen i rostfritt stål och interiörpaketet Diamar i Silvershade. Föraren kan även dra nytta av förbättrad funktionalitet genom appen My Porsche, nu med nya funktioner i Apple CarPlay®. Cayenne S E-Hybrid erbjuder också nya komfortalternativ, inklusive en bildskärm för passageraren fram med videofunktion och ett avancerat luftkvalitetssystem som är utformat för att filtrera bort partiklar och skadliga ämnen.

Beställningar för de nya Cayenne S E-Hybrid-modellerna är nu tillgängliga, med priser som börjar på 1 230 000 SEK i Sverige. Leveranser förväntas börja i november 2023.

Porsches satsning på elektrifiering är tydlig i Cayenne S E-Hybrid, som erbjuder en lockande kombination av prestanda, komfort och effektivitet för att tillgodose de föränderliga behoven hos lyxiga SUV-entusiaster. Med en imponerande helt elektrisk räckvidd och ett brett utbud av avancerade funktioner är den redo att göra en betydande påverkan inom premium-SUV-segmentet.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.