Oxceed Integrerar Generativ AI för Smartare Finansiell Rapportering

– SPonsrad artikel

Fintech-bolaget Oxceed revolutionerar finansiell rapportering med generativ AI. Smarta rapporter sparar tid och minimerar fel för företag och redovisningsbyråer.

Skriven av
Redaktionen
den
26/9/2023
Kategori
IT & System

Fintech-bolaget Oxceed har tagit ett stort steg i sitt arbete med att hjälpa företag att spara tid och minimera fel i den finansiella rapporteringen. Genom att integrera generativ artificiell intelligens (AI) har Oxceed lanserat en ny funktion kallad "Smarta rapporter". Denna funktion gör det möjligt att med ett enkelt knapptryck generera välformulerade texter som beskriver ett företags finansiella resultat och nyckeltal i jämförelse med tidigare perioder.

Smarta rapporter skapar inte bara beskrivande texter utan identifierar också avvikelser, ger användaren insikter och föreslår potentiella åtgärder baserade på resultatet. Denna integration av generativ AI i finansiell rapportering är banbrytande och kan potentiellt spara otaliga timmar för företag och redovisningsbyråer.

Enligt Elif Schmidt, VD på Oxceed, har denna nya funktion potential att innebära betydande tidsbesparingar. Hon nämner att en redovisningskonsult som arbetar med att leverera cirka 200 rapporter varje månad tidigare behövde upp till sju minuter per rapport. Med Smarta rapporter kan denna tid nu minskas dramatiskt.

Funktionen Smarta rapporter är enkel att använda och erbjuder färdiga mallar för att generera olika typer av rapporter, inklusive VD-rapporter, månadsrapporter och kvartalsrapporter. Dessa rapporter innehåller introducerande texter, nyckeltalsgrafer och tabeller, redo att delas med exempelvis styrelsen eller ledningsgruppen.

En viktig aspekt av denna nya funktion är datasäkerheten. Oxceed har prioriterat säkerheten genom att använda anonymiserad data och förberäknade nyckeltal i textgenereringen. Därmed behålls företagsspecifik information konfidentiell och säkerheten är högsta prioritet.

Denna satsning från Oxceed syftar inte bara till att spara tid utan även till att minimera risken för fel i den finansiella rapporteringen. Enligt en undersökning utförd av Oxceed har detta varit en av de högsta prioriteterna för ekonomichefer i Sverige, och Smarta rapporter erbjuder en lösning på detta bekymmer.

Med Smarta rapporter fortsätter Oxceed att positionera sig som en ledande aktör inom smart rapportering och uppföljning. Genom att erbjuda en användarvänlig och tidsbesparande lösning hoppas företaget underlätta den finansiella rapporteringsprocessen för företag och redovisningsbyråer.

Oxceed är ett verktyg för finansiell rapportering och uppföljning som används av över 10 000 företag i Sverige. Med SEB Venture Capital som största minoritetsägare och partneravtal med SEB och Grant Thornton har Oxceed etablerat sig som en betrodd partner inom finansiell rapportering och AI-driven analys.

Källa: Oxceed

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.