Omvärldsanalys: Podcasts att hålla koll på 2024

– SPonsrad artikel

I en värld som förändras snabbare än någonsin är det avgörande för att hålla sig uppdaterad med de senaste insikterna och trenderna. Podcasts har snabbt blivit en viktig källa...

Skriven av
Redaktionen
den
20/3/2024
Kategori
Ekonomi

För den svenska CFO:n som ständigt söker de senaste trenderna och djupaste insikterna inom finanssektorn, erbjuder 2024 en uppsjö av internationella podcasts. Dessa kan inte bara berika med globala perspektiv utan också ge konkreta verktyg för strategisk utveckling. Här presenteras en lista över topp-podcasts som varje CFO i Sverige bör ha på sin lyssningslista för att hålla sigi framkanten inom sitt område.

I en värld som förändras snabbare än någonsin är det avgörande för att hålla sig uppdaterad med de senaste insikterna och trenderna. Podcasts har snabbt blivit en viktig källa för kontinuerlig lärande och inspiration. För CFOs som siktar på att navigera framtidens finanslandskap framgångsrikt, är några internationella podcasts som erbjuder värdefull kunskap och insikter även för en svensk publik.

CFO Thought Leader: Denna podcast ger en unik inblick i tankesättet och strategierna hos några av världens mest framgångsrika CFOs. Genom att utforska ämnen som teknologi, medarbetarvärde och strategiskt beslutsfattande, inspirerar den lyssnare att ta nästa steg i sin professionella utveckling.

The CFO Show: Presenterad av Vena, den här veckovisa podcasten tar upp en rad aktuella ämnen som berör ekonomiledningens vardag. Från ekonomiska trender till bästa praxis inom branschen, erbjuder den värdefulla insikter för dagens och morgondagens utmaningar.

Treasury Career Corner: Specifikt riktad till de som arbetar inom eller är intresserade av företagets finansförvaltning, denna podcast ger djupgående intervjuer med branschprofiler och belyser karriärvägar samt utmaningar och möjligheter inom området.

AFP Conversations: Framtagen av Association for Financial Professionals, täcker denna podcast ett brett spektrum av ämnen relevant för finanschefer, från de senaste nyheterna till djupa dykningar i specifika finansfrågor.

Action Now CFO: Denna podcast erbjuder en mer personlig vinkel på finansvärlden, med intervjuer och samtal som ger insikt i erfarenheterna och tankesätten hos framstående ekonomiledare. En utmärkt källa för inspiration och lärande.

Även om dessa podcasts är internationella till sitt ursprung, är deras teman och diskussioner högst relevanta för den svenska marknaden. De erbjuder en möjlighet att få globala perspektiv och applicera dessa insikter i sin egen kontext.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.