Ny el-suv från Porsche!

– SPonsrad artikel

Elektriska Macan utmanar Taycan med lägre pris och imponerande prestanda.

Skriven av
Redaktionen
den
29/1/2024
Kategori
Bil & motor

Porsche har nyligen avslöjat sin andra helt elektriska modell – nya Macan. Denna spännande nykomling erbjuder en betydligt lägre prislapp jämfört med den redan etablerade Porsche Taycan, samtidigt som den levererar imponerande prestanda och lång räckvidd.

Den nya Macan finns tillgänglig i två versioner: grundmodellen Macan 4 och det kraftfullare alternativet Macan Turbo. Macan 4 erbjuder en respektabel kraft på 408 hästkrafter och en räckvidd på upp till 613 km enligt WLTP-standard. Macan Turbo, å andra sidan, är ett riktigt kraftpaket med 639 hästkrafter och en något kortare räckvidd på upp till 591 km. Priserna för dessa modeller börjar på 980 000 kronor för Macan 4 och 1 310 000 kronor för Macan Turbo, vilket är omkring 250 000 till 300 000 kronor billigare än Taycan.

Båda modellerna är utrustade med permanentmagnetmotorer både fram och bak, vilket garanterar en jämn och kraftfull prestanda. Macan 4 kan accelerera från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder, medan Turbo-versionen klarar samma prestation på bara 3,3 sekunder. Deras topphastigheter är 220 km/h respektive 260 km/h.

När det gäller batteri och laddning, är Macan imponerande med ett 100 kWh-batteri, varav upp till 95 kWh är tillgängligt för användning. Liksom Taycan har även Macan en 800-voltsarkitektur och kan laddas upp från 10 till 80 procent på ungefär 21 minuter vid en högeffektiv snabbladdningsstation.

Designmässigt har Macan fått en sportigare coupéprofil än sina föregångare och har måtten 478 cm i längd, 194 cm i bredd och 162 cm i höjd. Bakdelen av bilen har en unik design som kan vara delad i smak. Med en luftmotståndskoefficient på endast 0,25 och en större bagagevolym, upp till 540 liter i det bakre bagageutrymmet och ytterligare 84 liter under motorhuven, erbjuder Macan både estetik och praktikalitet.

Både Macan 4 och Turbo-modellerna har fyrhjulsdrift, med Turbomodellen som inkluderar luftfjädring som standard. En nyhet för Macan är möjligheten att välja styrning på bakaxeln, vilket ger en vändradie på endast 11,1 meter, och ytterligare förbättrar bilens manövrerbarhet.

Med dessa nya modeller visar Porsche sin förmåga att kombinera prestanda, komfort och miljömedvetenhet i sina fordon. Med Macan tar Porsche ett stort steg in i framtiden för elektriska fordon, och erbjuder en lockande kombination av innovation och traditionellt hantverk.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.