Ny Ekonomidirektör Henrik Weimarsson Tillträder i Trelleborgs Kommun

– SPonsrad artikel

Trelleborgs kommun är stolta över att meddela att rekryteringen av en ny ekonomidirektör har avslutats, och den 27 november välkomnar de Henrik Weimarsson till sin nya tjänst...

Skriven av
Redaktionen
den
26/9/2023
Kategori
Ekonomi

Trelleborgs kommun är stolta över att meddela att rekryteringen av en ny ekonomidirektör har avslutats, och den 27 november välkomnar de Henrik Weimarsson till sin nya tjänst. Henrik Weimarsson, med över ett decennium som ekonomidirektör i Lunds kommun, kommer nu att tillträda som ekonomidirektör och biträdande kommundirektör i Trelleborgs kommun.

Med en gedigen erfarenhet inom ekonomi och ledarskap, samt en imponerande karriär inom den offentliga sektorn, har Henrik Weimarsson en spännande resa framför sig i Sveriges sydligaste kommun. Han tar över ledningen för ekonomi- och finansfunktionerna i en tid av framväxande utmaningar och möjligheter.

"I Trelleborg ser jag fram emot att sätta mig in i kommunens vision och bidra till den spännande utvecklingsresan som är igång. Här finns en ambitiös organisation med nytänkande kring hur man tar sig an utmaningar och förverkligar visioner – den är jag gärna en del av," uttrycker Henrik Weimarsson entusiastiskt.

Med en erfarenhet som sträcker sig bortom Lunds kommun och inkluderar arbete på Malmö stad, Malmö universitet och Lernia, kommer Henrik Weimarssons breda kunskaper och mångsidiga erfarenhet att vara till nytta för Trelleborgs kommun.

"Mina formella kunskaper inom ekonomi, tillsammans med erfarenheten av arbete på både verksamhetsnära och koncernövergripande nivå, hoppas jag ska komma till nytta för invånare, medarbetare och förtroendevalda i Trelleborgs kommun," säger Henrik Weimarsson.

Henrik Weimarsson tar över rollen som ekonomidirektör och biträdande kommundirektör efter Bo Carlbark, som av personliga skäl kliver av tjänsten men fortsätter att vara en värdefull del av kommunledningsförvaltningen.

Kommundirektör Gisela Öst välkomnar Henrik Weimarsson med öppna armar och uttrycker sin glädje över att ha rekryterat en så erfaren ekonomidirektör med ett stort engagemang för hela kommunkoncernen och de stora utvecklingsprojekten i Trelleborg.

Trelleborgs kommun är känd som Sveriges sydligaste kommun och är en framgångsrik kommun med hög livskvalitet och en stark inriktning på långsiktig hållbar tillväxt.

För mer information om Trelleborgs kommun, besök www.trelleborg.se.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.