Ny CFO-duo stärker svenska företagsledningar: Andrei Krés och Åsa Robertson!

– SPonsrad artikel

Andrei Krés och Åsa Robertson utnämns till CFO:er för Billerud och Creades, stärker företagens ledarskap med sin erfarenhet inom finans och revision.

Skriven av
Redaktionen
den
27/12/2023
Kategori
Ekonomi

Den svenska affärsvärlden står inför nya och spännande förändringar i ledarskap. Med nyliga utnämningar av Andrei Krés till CFO för Billerud och Åsa Robertson som CFO för Creades, är det tydligt att dessa företag satsar på erfarenhet och kompetens för att leda sina finansiella strategier framåt.

Andrei Krés 

Andrei Krés, nybliven CFO för Billerud, är inte någon nykomling inom företaget. Sedan han började 2011 har han haft en betydande karriär där, vilket inkluderar roller som Head of Group Treasury och Vice President för Group Finance. Hans utnämning från tillförordnad till permanent CFO sedan augusti 2023 är ett tydligt tecken på hans djupa förståelse för företagets ekonomiska och strategiska behov.

Ivar Vatne, VD och koncernchef för Billerud, har uttryckt fullt förtroende för Krés förmåga. Med sitt starka finansiella kunnande och långvariga erfarenhet inom företaget förväntas Krés spela en central roll i att driva Billeruds finansiella utveckling framåt. Det är också tydligt att Krés är entusiastisk över sin nya roll och ser fram emot att fortsätta bidra till företagets tillväxt och hållbarhetsarbete inom förpackningsindustrin.

Åsa Robertson

Åsa Robertson, som tar över rollen som CFO hos Creades efter Christina Hilmersson, bär med sig en imponerande bakgrund. Som auktoriserad revisor med erfarenhet från PwC, och särskild inriktning mot finansiella bolag i såväl noterad som onoterad miljö, är hon väl förberedd för utmaningarna som väntar.

Christina Hilmersson, som kommer att lämna Creades vid halvårsskiftet för att gå i pension, reflekterar över sina 12 år på företaget med glädje och tillfredsställelse. Hon ser fram emot ett nytt kapitel i livet, med möjligheten att spendera mer tid med familjen och eventuellt engagera sig i andra uppdrag.

John Hedberg, VD för Creades, uttrycker tacksamhet för Hilmerssons bidrag och ser fram emot att Robertson tar över stafettpinnen. Med sin gedigna erfarenhet och starka bakgrund har Robertson alla förutsättningar att bli en värdefull tillgång i Creades fortsatta utveckling.

Framtiden för Billerud och Creades under nya finansiella ledare

Både Billerud och Creades står inför en spännande framtid med sina nya CFO:er. Med Krés och Robertsons kombinerade erfarenhet och expertis är de väl rustade att navigera i de komplexa finansiella landskapen och stärka sina respektive företags positioner på marknaden.

För Billerud innebär detta en fortsättning på sin ledande roll inom förpackningsindustrin, med en stark betoning på hållbarhet och innovation. För Creades innebär det en fortsatt stabil och framgångsrik finansiell utveckling, med Robertson vid rodret.

Dessa ledarskapsförändringar markerar en ny era för båda företagen, där erfarenhet och vision kommer att vara avgörande för framgång. Med Krés och Robertsons ledarskap har de all potential att nå nya höjder och fortsätta att vara viktiga spelare i den svenska och globala affärsvärlden.

Taggar:
No items found.
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.