Nu kan nya MINI Cooper reserveras online - Framtidens Elbilar är här

– SPonsrad artikel

Svenska bilentusiaster, håll i er! Den ikoniska MINI Cooper har fått en elektrisk makeover, och nu kan du säkra din plats i kön för denna framtidens elbil. Efter över 20 år...

Skriven av
Redaktionen
den
23/10/2023
Kategori
Bil & motor

Svenska bilentusiaster, håll i er! Den ikoniska MINI Cooper har fått en elektrisk makeover, och nu kan du säkra din plats i kön för denna framtidens elbil. Efter över 20 år som en del av BMW Group är MINI redo att ta nästa steg mot elektrifiering och hållbarhet med den nya generationen av MINI Cooper.

MINI Cooper har alltid varit synonymt med stil, kompakthet och rolig körning. Den senaste iterationen är inget undantag, men den har tagit ett betydande steg framåt i fråga om miljövänlighet och modern teknik. Den nya generationen erbjuder två huvudmodeller: MINI Cooper E och MINI Cooper SE, och båda är nu tillgängliga för förhandsbokning online på MINI:s hemsida.

MINI Cooper E är en elbil med en kraftfull elmotor som ger dig 184 hk och ett vridmoment på 290 Nm. Den accelererar från 0 till 100 km/h på imponerande 7,3 sekunder och har en imponerande maximal räckvidd på 305 km enligt WLTP-standard. Priset för MINI Cooper E börjar från 384 900 kr (inkl. leveransavgift) eller från 4 495 kr/månad för privatleasing. Med detta alternativ kan du glida tyst och smidigt genom staden utan att släppa ut några skadliga avgaser.

För dem som söker ännu mer kraft och prestanda, finns MINI Cooper SE. Den har en imponerande motoreffekt på 218 hk och ett vridmoment på 330 Nm, vilket gör att du kan accelerera från 0 till 100 km/h på snabba 6,7 sekunder. Dess större batterikapacitet på 54,2 kWh ger dig en maximal räckvidd på upp till 402 km enligt WLTP-standard. Priset för MINI Cooper SE börjar från 431 900 kr (inkl. leveransavgift). Med denna elbil kommer du inte bara uppleva den framtida kraften hos elektrifiering, utan du får också en smidig och effektiv körupplevelse.

En viktig aspekt för många är laddningskapaciteten. Båda modellerna har en maximal laddkapacitet på 11 kW för AC-laddning, vilket gör det enkelt att ladda hemma eller på offentliga laddstationer. Vid snabbladdning (DC) är kapaciteten 75 kW för MINI Cooper E och 95 kW för MINI Cooper SE. Dessutom kan båda modellerna klimatisera batteriet före laddning för att maximera effektiviteten vid DC-laddning.

Det är inte bara de två MINI Cooper-modellerna som kommer att locka din uppmärksamhet. Under 2024 kommer MINI-familjen att utvidgas med fler spännande modeller, inklusive en helt ny generation av den kompakta SUV-en MINI Countryman och crossover-modellen MINI Aceman. Dessa nya modeller är en del av MINI:s satsning på att bli ett helt elektrifierat varumärke fram till år 2030.

Det finns också en spännande utveckling för MINI i Sverige. I samband med lanseringen av de nya modellerna övergår MINI till direktförsäljning i Sverige, i en så kallad agentmodell. Denna övergång kommer att göra det möjligt för kunder att enkelt köpa sin MINI online eller hos en återförsäljare. Den digitala köpprocessen kommer att göra det enklare än någonsin att säkra din drömbil.

Niklas Sjöberg, Head of MINI Northern Europe, säger: ”Framtidens bilförsäljning går mot en mer transparent marknad med fasta priser och näthandel. Vi behöver kunna möta kunderna utanför de tidigare traditionella försäljningskanalerna och göra det enklare för kunder att beställa bil och säkerställa en sömlös kundupplevelsen mellan online och offline. Som ett led i detta kommer vi därför gå över till en agentmodell, och våra återförsäljare kommer fortfarande finnas kvar då de utgör ryggraden även i den nya försäljningsmodellen.”

Så om du är redo att ta steget in i framtiden med en MINI Cooper E eller MINI Cooper SE, är det dags att göra din reservation online och vara en del av den elektriska revolutionen. Besök www.mini.se för att läsa mer om de nya modellerna och hur du kan lägga din beställning.

MINI Cooper är redo att erbjuda dig en spännande och hållbar körupplevelse, samtidigt som de tar sina första steg mot en elektrisk framtid. Så varför vänta? Framtiden är här, och den är elektrisk!

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.