Mynt och Visa ingår strategiskt partnerskap

– SPonsrad artikel

Det svenska fintech-företaget Mynt och den globala digitala betalningsjätten Visa har gått samman för att introducera en innovativ kortlösning riktad mot små och medelstora företag...

Skriven av
Sofia på redaktionen
den
15/2/2024
Kategori
Nyhet

Det svenska fintech-företaget Mynt och den globala digitala betalningsjätten Visa har gått samman för att introducera en innovativ kortlösning riktad mot små och medelstora företag. Denna nya lösning är tänkt att förenkla och effektivisera hanteringen av företagsutgifter genom en helt integrerad plattform som stödjer Enterprise Resource Planning, åkerier, bränsleföretag och banker.

Genom partnerskapet siktar Mynt och Visa på att utöka tillgängligheten av Mynts utgiftshanteringssystem till en bredare publik av små och medelstora företag. Detta system lovar att förbättra finansiell transparens och kontroll för företagare genom att tillhandahålla en lösning som inte bara hanterar kortutgivning utan också erbjuder utgiftsanalys och kreditmöjligheter, integrerat med befintliga affärssystem.

"Jag är otroligt glad att få berätta om vårt nya samarbete med Visa. Vårt mål är att skapa ett nytt ekosystem för banker och ERP-system för att erbjuda små och medelstora företag ett enkelt sätt att hantera företags utgifter. Tack vare vårt partnerskap med Visa kan vi erbjuda fler företag och banker en fullständig produktsvit inom utgiftshantering och bättre samarbeta med utgivare som vill förbättra sina erbjudanden, utan att behöva utveckla all teknik från grunden. "Det är en betydande milstolpe för oss, men framför allt, för de miljontals entreprenörer i Europa som nu kan få bättre finansiell kontroll genom smarta företagskort," säger Baltsar Sahlin, VD och medgrundare på Mynt.

Denna nyutvecklade plattform från Mynt, som stöds av Visas globala betalningsnätverk, ger företag tillgång till skräddarsydda utgiftshanteringstjänster som är designade för att öka effektiviteten och stödja affärstillväxt. Den API-baserade lösningen är flexibel nog för att anpassa sig till olika företags krav, med möjlighet för white label-appar som möjliggör varumärkesanpassning.

Mynts lösning har redan beprövad, delvis genom deras direkt lösning till företag där företagskort kombineras med mjukvara för företagskort men delar av den nya lösningen är redan integrerad i några av de största ERP-systemen i Norden. Fortnox-kortet, som lanserades i slutet av oktober, är nu en del av det bredare utbudet av produkter som erbjuds till företagets svenska kunder. Kortet, som är ett Visa-kort, kommer med medföljande kvittohanteringsprogramvara genom Mynt.


“Vi gjorde vårt första större samarbete under 2022 och har sedan dess fortsatt utveckla vår plattform och vi är idag live med flertalet partners däribland Fortnox i Sverige och även en stor partner i Finland. Samarbetet med Visa är ett ytterligare steg att fortsätta driva plattformsaffären tillsammans med Visa framförallt internationellt där Visa har starka upparbetade relationer och där vi kompletterar varandra väl”, säger Baltsar Sahlin VD på Mynt

Genom att kombinera Mynts tekniska expertis inom utgiftshantering med Visas omfattande betalningsinfrastruktur, är detta partnerskap väl positionerat för att förändra hur små och medelstora företag hanterar sina finanser, vilket signalerar en ny era av ekonomisk administration.

Taggar:
Sofia på redaktionen

Sofia är civilekonom med bred erfarenhet av att starta, driva och genomföra olika typer av projekt inom utvecklings- och förbättringsarbete inom bland annat agila arbetssätt och service design. Tillsammans med Frida är hon pågång med en ny podcast om AI för ledare och nyfikna.