Mercedes EQS SUV!

– SPonsrad artikel

Mercedes har än en gång bevisat sin förmåga att skapa lyxiga och imponerande fordon med lanseringen av EQS SUV...

Skriven av
Redaktionen
den
29/1/2024
Kategori
Bil & motor

Mercedes har än en gång bevisat sin förmåga att skapa lyxiga och imponerande fordon med lanseringen av EQS SUV, deras första stora elektriska lyxsuv. Med en prislapp som startar på 1,8 miljoner kronor, är EQS SUV en bil för de som inte behöver tänka på budgeten. Den här testrecensionen ger en översikt av vad Mercedes tunga super-SUV erbjuder, och varför den kanske är världens bästa elbil för den som har råd.

Storlek och version

EQS SUV är en riktigt maffig bil på 512 centimeter i längd och en vikt på 2987 kg, vilket gör den till en av världens tyngsta elbilar. Den finns i två versioner: EQS 450 4Matic och den ännu kraftigare EQS 580 4Matic, som testas här. Liksom sin sedanversion, delar SUV:en mycket teknik med EQS, men är större och mer imponerande.

Designmässigt är EQS SUV mer harmonisk än den strömlinjeformade EQS och känns mer som en klassisk Mercedes SUV. Dess inre design är extravagant lyxig med en enorm hyperscreen som dominerar interiören, beklädd med generösa mängder läder och trä.

Interiör

Interiören erbjuder förstklassig komfort, med massagestolar som nästan motiverar priset på egen hand. Mercedes har dock valt att minimera antalet fysiska reglage, vilket är en besvikelse för många. Frånvaron av en traditionell volymratt och en dedikerad rattvärme-knapp är märkbar, även om röststyrning kan användas för att styra vissa funktioner.

Utrymmena i EQS SUV är generösa, speciellt i fram- och baksäte. Tredje raden är överraskande rymlig, vilket gör bilen till en praktisk sjusitsare. Bagageutrymmet är enormt, men blir mindre med uppfällda säten.

Prestanda

Tekniskt sett är EQS SUV imponerande, med funktioner som bakhjulsstyrning för smidighet och förarassistanssystem av toppklass. Även om dess elektriska plattform och laddningskapacitet på 200 kW kanske inte är i branschens absoluta topp.

Köregenskaperna är utmärkta, med en mjuk och svävande känsla tack vare luftfjädringen. Bilens komfortnivå är exceptionell, med en nästan ljudlös miljö och massagefunktioner som erbjuder ultimat avkoppling. Trots sin tyngd, har EQS SUV imponerande fartresurser, även om topphastigheten på 210 km/h kan kännas begränsande.

Räckvidden påverkas av bilens storlek och vikt, speciellt under kallare förhållanden. Men under optimala förhållanden kan bilen nå upp till 615 km på en laddning.

Sammanfattningsvis, Mercedes EQS SUV är en extraordinär elbil för de som inte begränsas av ekonomiska överväganden. Den erbjuder oöverträffad lyx och komfort, men med vissa brister i användarvänlighet och ergonomi. Den är en dröm för de som värdesätter extravagans och komfort över allt annat, men kanske inte det bästa valet för de som söker en mer balanserad och ekonomisk elbilslösning.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.