Helt nya Espace - Renaults rymligaste modell med plats för 7

– SPonsrad artikel

Renault lanserar sin nya Espace med lyxig design, avancerad teknik och miljövänlig fullhybridmotor. Upplev körglädje och komfort i en rymlig SUV.

Skriven av
Redaktionen
den
26/9/2023
Kategori
Bil & motor

Renault lanserar den imponerande Espace med en ny SUV-känsla, en atletisk och elegant design, och en uppsjö av funktioner som lovar körglädje och komfort. Denna rymliga och stilfulla modell är nu tillgänglig hos svenska Renault-återförsäljare till ett rekommenderat pris från 469 900 SEK.

Espace förblir trogen sitt DNA som en långfärdsbil med plats för upp till 7 passagerare, vilket gör den till den rymligaste i Renault-serien. I Sverige erbjuds den som standard med 7 sittplatser men kan även fås som en 5-sitsig version. Med en längd på 4,72 meter har den en längre kupé än sina föregångare, vilket ger passagerarna på andra raden generöst med benutrymme, med en knäradie på upp till 321 mm (bäst i klassen). Det andra radens baksäte är dessutom justerbart och kan skjutas upp till 22 cm.

Renault har satsat på material och utförande i toppklass och utrustat Espace med imponerande funktioner, inklusive ett 1 kvadratmeter stort panoramasoltak, ett av de största på marknaden. Dessutom är den nya Espace mindre i yttre mått, den är 32 mm lägre och 215 kg lättare än sin föregångare, och den är utrustad med en högeffektiv 200 hk E-Tech fullhybridmotor med en bränsleförbrukning på 4,6 liter per 100 km (WLTP blandad körning).

Den helt nya Espace har en 200 hk E-Tech fullhybridmotor som erbjuder enastående prestanda och bränsleeffektivitet. Det är en 3-cylindrig 1,2-liters turboladdad 130 hk (96 kW) bensinmotor som genererar 205 Nm i vridmoment, tillsammans med två elmotorer. Bilen startar alltid på el och med regenerativ bromskraft kan E-Tech fullhybridmotorn köra i elektriskt läge i upp till 80 % av tiden i stadsmiljö, vilket minskar bränsleförbrukningen med upp till 40 %. Dessutom har den en utsläppsnivå på endast cirka 105 gram CO2 per km, vilket är 35% mindre än sin föregångare, vilket gör den till en miljövänligare alternativ. Detta är en stor framsteg för hållbar mobilitet, och Espace rankas högt i sitt segment när det gäller utsläppsnivåer.

Ratt interiör

Den nya Espace har genomgått en omfattande uppdatering och är fullpackad med avancerad teknik i både kupén och under motorhuven. Med 32 avancerade förarassistanssystem (ADAS) i tre kategorier - säkerhet, körupplevelse och parkeringsassistans - levererar den avancerade passiva och aktiva säkerhetssystem som skyddar både passagerare och människor i omgivningen. Espace har också Renaults fyrhjulsstyrningssystem, Multi-sense och 4Control Advanced, som tar körglädjen till nya höjder.

Kommunikationen och underhållningen är högklassig med hjälp av de två OpenR-skärmarna (774 cm2) och heads-up display (210 cm2). Open R Link-multimediasystemet integrerar Renault och Googles anslutna tjänster och erbjuder ett brett utbud av appar.

Renault öppnar nu orderböckerna för helt nya Espace, med plats för 5 (som tillval) eller 7 (som standard) hos svenska Renault-återförsäljare till ett rekommenderat pris från 469 900 SEK för modellen Techno och 519 900 SEK för modellen Iconic.

För mer information, vänligen kontakta:

Eva SvenssonPresschef Renault SverigeTel: 070 123 45 67E-post: eva.svensson@renault.se

Om Renault:Renault är en av världens ledande biltillverkare med ett omfattande sortiment av personbilar och lätta transportfordon. Renault är känd för sina innovativa och högkvalitativa bilar som är utformade för att erbjuda en enastående körupplevelse och komfort. Med ett starkt fokus på hållbarhet och teknologisk innovation fortsätter Renault att vara en ledande aktör på den globala bilmarknaden.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.