Hållbart Ledarskap 2023: Liza Jonson, VD Swedbank Robur

– SPonsrad artikel

I en tid då hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit centrala frågor inom näringslivet, är det med stor glädje och beundran vi gratulerar Liza Jonson, VD för Swedbank Robur, till att ha blivit....

Skriven av
Redaktionen
den
23/10/2023
Kategori
Nyhet

I en tid då hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit centrala frågor inom näringslivet, är det med stor glädje och beundran vi gratulerar Liza Jonson, VD för Swedbank Robur, till att ha blivit tilldelad priset "Hållbart Ledarskap 2023" av Nätverket för Hållbart Näringsliv. Med en stark vision, djärvhet, och ett outtröttligt engagemang har Liza Jonson blivit en föregångare inom hållbarhetsområdet och en inspirerande kraft för hela branschen.

Priset "Hållbart Ledarskap" delades ut under Hållbarhetsdagen den 17 oktober 2023, där generalsekreterare Emil Hast och förra årets vinnare, Johan Knaust, VD för K2A, hade äran att överlämna utmärkelsen. Denna utmärkelse syftar till att hylla och belöna individer som med kompetent ledarskap har bidragit till framgångsrika hållbarhetsinitiativ i sina organisationer och samhället som helhet.

Liza Jonson har, som VD för Swedbank Robur, hanterat en betydande förmögenhet på 2000 miljarder kronor och därmed haft en avgörande roll i Sveriges, Nordens och världens hållbara omställning. Med beslutsamhet och tydligt ledarskap har hon banat väg för hållbara investeringar och framgångsrikt integrerat dem i bolagets fonder. Detta har resulterat i en minskning av CO2-avtrycket i fonderna med hela 50% de senaste fem åren, samtidigt som fossila bolag har uteslutits till förmån för de som har en tydlig klimatomställningsplan.

En av Liza Jonsons största bedrifter är att ha gjort hållbarhet till en naturlig del av Swedbank Roburs affärsstrategi och dagliga verksamhet. Denna hållbarhetsstrategi inkluderar, exkluderar och fokuserar på engagemang, vilket har lett till en dramatisk ökning av bolagsdialoger, från cirka 300 årligen till över 1500.

Men Liza Jonson är mer än bara en skicklig finansiell förvaltare. Hon är en förebild i ledarskap och mångfaldsarbete, och hon har arbetat aktivt med kompetensutveckling inom sin egen organisation. Hennes engagemang och mod går hand i hand med hennes styrka och sårbarhet. Hon är en kompetent och hållbar ledare som har visat vägen för framgångsrika och hållbara företag inte bara inom bankbranschen, utan i hela näringslivet.

I en tid då frågor om hållbarhet och ansvarstagande blir alltmer akuta, är det ledare som Liza Jonson som ger oss hopp och inspiration. Hennes engagemang och beslutsamhet att driva hållbarhetsagendan framåt är en påminnelse om att vi alla har en roll att spela i att forma en mer hållbar framtid.

Liza Jonson är en mycket värdig vinnare av priset "Hållbart Ledarskap 2023". Vi gratulerar henne och hennes team på Swedbank Robur för deras enastående arbete och deras engagemang för att göra en verklig skillnad i världen.

Hållbart Ledarskap-priset är ett samarbete mellan Nätverket för Hållbart Näringsliv och Ledarna - Sveriges chefsorganisation. Syftet med priset är att uppmärksamma betydelsen av tydligt och engagerat ledarskap för ett hållbart näringsliv och för att inspirera andra att följa i dessa förebilders fotspår.

Liza Jonson var en av tre finalister, tillsammans med Henrik Nilsson, VD och grundare av Inrego, och Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av Sigtunahöjden. Genom att uppmärksamma dessa individer hoppas vi att fler kommer att inspireras att ta ledningen i arbetet för en mer hållbar framtid.

Läs mer om priset "Hållbart Ledarskap" på [här lägger du in länk till relevant webbplats] och om Hållbarhetsdagen 2023 på [här lägger du in länk till relevant webbplats].

För mer information och källa: Nätverket för Hållbart Näringsliv

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.