Guide: 7 kostnadseffektiva sätt att hantera ett distansteam 2024

– SPonsrad artikel

Distans- och hybridteam kan minska kostnader, öka flexibiliteten och lösa talangbristen. Förutom att det kräver nya tekniska lösningar och strategier, ställer det också helt nya krav på dig som ledare och chef.

Skriven av
Redaktionen
den
6/5/2024
Kategori
Personal

➤ Ladda ner guiden ”7 kostnadseffektiva sätt att hantera ett distansteam 2024”

I en värld med ökad ekonomisk osäkerhet står företag inför allt större utmaningar när det gäller att balansera kostnadseffektivitet och produktivitet. Det ekonomiska läget är fortsatt tufft i många branschen och många företag ser över arbetssätt, system och strategier för att kunna bli mer konkurrenskraftiga. Som svar på utmaningarna har många börjat använda anställningar av distansarbetare – även globalt – som en lösning för att minska kostnader och öka flexibiliteten. Men distansteam kräver inte bara tekniska lösningar, det ställer också nya krav på ledarskap och strategier för att hantera olika slags team när distans- och hybridmodeller har blivit normen.

Nya krav på chefer

Det här driver på behovet av en ny typ av ledarskap där förmågan att hantera globala team på distans blir allt viktigare. Det gäller inte längre bara för techbolag utan är en realitet för alla typer av organisationer. Det menar Daniel Eisenberg som är Head of Expansion Nordics för Deel, en allt-i-ett HR-plattform för globala team. Det är även ett så kallat remote first-företag, med över 3 000 anställda i mer än 100 länder och 20 tidszoner.

– I grunden handlar det om nya smarta sätt att anställa och hantera personal och som hjälper företag att konkurrera. Vare sig det gäller bättre kostnadskontroll eller tillgång till specialistkompetens, säger Daniel Eisenberg.

➤ Ladda ner guiden ”7 kostnadseffektiva sätt att hantera ett distansteam 2024”

Påverkar allt från affärsstrategier till lönesystem

Globala anställningar på distans har ökat explosionsartat efter pandemin, vilket påverkar allt från affärsstrategier till lönesystem. Företag som tittar bortom nationella gränser får tillgång till en global talangpool, vilket kan vara en avgörande faktor för att lyckas lösa talangbristen. Det hjälper också företag att skala upp snabbt eller expandera internationellt.

– Effektivt ledarskap i en distansmiljö kräver inte bara kunskap om digitala verktyg och plattformar för samarbete, utan också en förståelse för företagskulturen. Chefer måste kunna skapa en inkluderande och engagerande arbetsmiljö som uppmuntrar innovation och produktivitet oavsett fysisk närvaro, säger Daniel Eisenberg

Företagets förändringsvilja och viljan att experimentera med nya arbetssätt är en viktig ingrediens för att kunna dra full nytta av möjligheterna med distans- och hybridarbete. Daniel Eisenberg förklarar att flexibilitet både ökar välmåendet hos medarbetare och engagemanget.

– Vi måste vara redo att anpassa oss och omfamna dessa förändringar för att förbli konkurrenskraftiga.

➤ Ladda ner guiden ”7 kostnadseffektiva sätt att hantera ett distansteam 2024”

Om Deel

Deel är en allt-i-ett HR-plattform för globala team. Den hjälper företag att förenkla varje aspekt av att hantera anställda, från introduktion, compliance och performance management till global lönehantering, HRIS och migrationstjänster. Deel arbetar för frilansare och heltidsanställda i fler än 150 länder, i enlighet med gällande lagar. Och att komma igång tar bara några minuter. För mer information, besök Deel.com.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.