GleSYS Återgäldar Elstöd till Sina Kunder

– SPonsrad artikel

Hostingföretaget GleSYS är ett av de svenska företag som har beviljats statligt elstöd från regeringen. Nu har företaget valt att använda dessa medel för att återgälda sina kunder som har betalat...

Skriven av
den
12/10/2023
Kategori
Hållbarhet

Hostingföretaget GleSYS är ett av de svenska företag som har beviljats statligt elstöd från regeringen. Nu har företaget valt att använda dessa medel för att återgälda sina kunder som har betalat extra för sin elförbrukning.

Efter den kraftiga ökningen av elpriserna år 2021 införde GleSYS extra avgifter för sina colocation-kunder för elkostnader som översteg ett överenskommet tröskelvärde över spotpriset. Med det statliga elstödet i ryggen har företaget beslutat att återgälda de kunder som under en tid har betalat extra för sin elförbrukning.

Fredrik Sörstrand, ekonomichef på GleSYS, säger: "De medel vi nu har fått som statligt stöd tillhör faktiskt våra kunder eftersom vi, enligt vårt avtal, vidarebefordrat en del av de extra kostnaderna till dem. Vi tror att vårt beslut att återbetala våra kunder sätter oss i en unik position, och vi är övertygade om att det kommer att löna sig i det långa loppet."

GleSYS har alltid tagit hänsyn till att elpriserna varierar under året när de prissätter sina tjänster. Dock var de rekordhöga prisökningarna år 2021 svåra att förutse, både för företaget och dess kunder. Med regeringens elstöd kan nu kunderna se fram emot att få tillbaka den summa de debiterats i överkant, upp till det belopp som GleSYS har mottagit i elstöd.

Fredrik Sörstrand avslutar: "Det känns fantastiskt att ha fått elstödet och nu kunna dela med oss av det till våra kunder."

Källa: GleSYS

Taggar: