Fredrik Sylwan Utnämnd till CFO för Scandi Standard

– SPonsrad artikel

Scandi Standard är glada att meddela att Fredrik Sylwan har utsetts till företagets nya Chief Financial Officer (CFO).

Skriven av
den
26/9/2023
Kategori
Nytt jobb

Stockholm, 25 september 2023

Scandi Standard är glada att meddela att Fredrik Sylwan har utsetts till företagets nya Chief Financial Officer (CFO). Fredrik kommer att tillträda sin nya position den 15 januari 2024 och bringar med sig en imponerande bakgrund inom finans och strategiskt ledarskap som kommer att vara en tillgång för Scandi Standards fortsatta tillväxt med fokus på lönsamhet.

Med över 20 års erfarenhet inom finans och ledarskap har Fredrik en stark grund att stå på. Innan han anslöt sig till Scandi Standard, tjänstgjorde han som CFO på Perrigo Nordic/ACO Hud Nordic, hade rollen som Vice President Finance and Strategy på Swedish Match och arbetade som Management Consultant på Accenture. Han har en civilekonomexamen från Stockholms universitet och en civilingenjörsexamen i kemiteknik från KTH - Kungliga Tekniska Högskolan.

Jonas Tunestål, VD på Scandi Standard, är positiv till Fredriks ankomst och ser fram emot att arbeta tillsammans med honom. "Fredrik är ett mycket välkommet tillskott i vår ledningsgrupp. Hans gedigna erfarenhet och strategiska mindset gör honom till en utmärkt kandidat. Jag är övertygad om att hans insatser kommer att hjälpa oss att uppnå våra finansiella mål tillsammans med teamet," säger Tunestål.

Fredrik Sylwan själv är entusiastisk över sin nya roll och potentialen som Scandi Standard har. "Scandi Standard är ledande i sin bransch, med stor potential för betydande värdeskapande under de kommande åren. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och erfarenhet för att fortsätta att utveckla affärsmodellen, och jag är mycket entusiastisk inför möjligheten att få vara en del av Scandi Standards fortsatta utveckling," säger Fredrik Sylwan, tillträdande CFO.

För mer information, kontakta:Henrik Heiberg, Head of M&A, Financing & IR: +47 917 47 724

Om Scandi Standard

Scandi Standard är den ledande producenten av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i Norden och Irland. Bolaget producerar, marknadsför och säljer förädlade, kylda och frysta produkter under de välkända varumärkena Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Manor Farm och Naapurin Maalaiskana. I Norge produceras och säljs även ägg. Vi är tillsammans cirka 3 000 medarbetare med en årlig omsättning på mer än 12 miljarder kronor. För mer information se www.scandistandard.com.

Taggar: