EV Electra Förvärvar NEVS Emily GT och PONS-projekt

– SPonsrad artikel

EV Electra revolutionerar med förvärvet av NEVS Emily GT och PONS-projekten. Nya banor banas i Sverige med starkt engagemang för innovation och hållbarhet. Trollhättans bilhistoria återupplivas.

Skriven av
Redaktionen
den
27/12/2023
Kategori
Bil & motor
Kanadensiska EV Electra tar över NEVS Emily GT och PONS-projekten

I ett banbrytande affärsövertag förvärvade det kanadensiska företaget EV Electra nyligen två prestigefyllda projekt, Emily GT och PONS, från NEVS (National Electric Vehicle Sweden). NEVS VD, Nina Selander, uttrycker sin glädje över att ha hittat en köpare som erkänner värdet i arvet från de klassiska bilarna som utvecklats i Trollhättan genom åren.

Framstående innovation från Trollhättan

Emily GT, en elbil som utvecklades på rekordtid av NEVS ingenjörer och som fick stort erkännande för sin design och tekniska innovationer, har nu en ljus framtid med EV Electra. PONS-projektet, ett komplett självkörande mobilitetssystem för urbana miljöer, är en annan pärla som nu faller under EV Electras vingar.

EV Electras etablering i Sverige

För att stödja och utveckla projekten lokalt i Trollhättan, etablerar EV Electra ett nytt dotterbolag i Sverige. Jihad Mohammad, VD och grundare av EV Electra, understryker att förvärvet är en viktig milstolpe i företagets strävan efter innovation och hållbarhet.

EV Electras framtidsplaner

Nyligen tillkännagav EV Electra ett Letter of Intent gällande en reverse merger för att göra företaget publikt. Samtidigt planerar företaget att påbörja montering av sina första bilar vid anläggningen i Turkiet. Mohammad ser ljust på framtiden och betonar att förvärvet av Emily GT och PONS-projekten markerar en ny inriktning för EV Electra.

EV Electras ambitioner

I ett möjligt återupplivande av "the glory days of Trollhättan" öppnar EV Electra dörren för bilproduktion i staden igen. Jihad Mohammad visar starkt engagemang för Trollhättans anda och planerar att återställa livet i den tidigare Saab-fabriken. Möjligheten att återköpa marken från Stenhaga Invest, som nu äger den, öppnar upp för en fullständig återförening av Trollhättans bilhistoria.

Analys och förväntningar

Jihad Mohammad bemöter skeptiska analytiker och betonar att EV Electra har finansieringen redo för att fortsätta utvecklingen av Emily GT och sätta igång serieproduktionen. Med ett progressivt anställningsintag under de kommande månaderna planerar företaget att återställa inte bara produktionen utan också andan och själen i Trollhättan.

Trollhättans respons på EV Electras framtidsvision

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Peter Eriksson, välkomnar nyheten om EV Electras intresse för att återuppliva bilproduktionen i staden. Med stöd från kommunen och en tydlig vision från EV Electra ser det ut som att Trollhättan är på väg att återupprätta sitt rykte som en bilproducerande stadsdel.

Affärens detaljer, inklusive produktutveckling, produktionsplaner och anställningsprocesser, kommer att kommuniceras successivt. Med Jihad Mohammads ord markerar förvärvet av Emily GT och PONS-projekten en "avgörande milstolpe" för EV Electras strävan efter att skapa banbrytande och hållbara lösningar inom bilindustrin.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.