Cosentino inviger Europas största privata solcellsanläggning i Almeria, Spanien

– SPonsrad artikel

Cosentino inviger Europas största solcellsanläggning för att främja hållbarhet och tillväxt. Upptäck deras framsteg och planer för framtiden.

Skriven av
Redaktionen
den
26/9/2023
Kategori
Hållbarhet


Cosentino, en global ledare inom tillverkning och distribution av innovativa och hållbara ytor för arkitektur och design, avslutar 2022 med en försäljning på 1 711 miljoner euro, vilket är en ökning med 22% jämfört med föregående år. EBITDA steg med 13% till 312 miljoner euro, och nettovinsten ökade med 13% jämfört med 2021, vilket är resultatet av en stark affärsmodell med fokus på innovation, hållbarhet och digital transformation.

Trots en osäker global miljö levererade Cosentino fortsatt en tvåsiffrig tillväxt under 2022, med 92% av intäkterna från internationella marknader. Företaget skapade 426 nya jobb och fortsatte sin satsning på innovation och hållbarhet med en investering på 197 miljoner euro, en ökning med 88% jämfört med året innan.

Cosentino byggde även Europas största solcellsanläggning för egenförbrukning, med en kapacitet på 20 MW, som täcker en yta på 330 000 m². Företaget satsade också på digital transformation och FoUI-projekt för att förbättra produktionsprocessen och minska miljöpåverkan.

Framöver planerar Cosentino att fortsätta investera för att stödja tillväxt, med en uppskattad investering på 400 miljoner euro under 2023–2025. Fokus kommer att ligga på hållbarhet och expansion av produktionskapacitet, med möjlig start av en ny produktionslinje i USA.

Cosentino fortsätter att vara en ansvarsfull aktör i de länder där man verkar, med betalning av 59 miljoner euro i skatter och insamling av 350 miljoner euro i tredjepartsskatter under 2022.

Företaget planerar även att fortsätta sin internationaliseringsprocess med över 50 nya öppningar av Cosentino Centers och Cosentino City under de kommande tre åren, särskilt i Europa och Nordamerika.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.