Coeli Circulus lanserar ny fond med stöd från institutionella investerare

– SPonsrad artikel

Coeli, i samarbete med erfarna förvaltare Christofer Halldin, Joakim By och Simon Park, ser en ökande potential i att möta framtidens hållbarhetsutmaningar...

Skriven av
Redaktionen
den
27/9/2023
Kategori
Ekonomi

Coeli, i samarbete med erfarna förvaltare Christofer Halldin, Joakim By och Simon Park, ser en ökande potential i att möta framtidens hållbarhetsutmaningar. Efter att ha byggt upp en stark track record och ackumulerat 20 års erfarenhet har efterfrågan på deras expertis vuxit inom den institutionella marknaden. Detta har lett till lanseringen av en ny fond - Coeli Circulus America Small Cap. Med stöd från en ledande nordisk institutionell investerare är fonden nu tillgänglig för fler investerare som vill vara med och adressera framtidens utmaningar.

Förvaltarteamet har redan uppnått stor framgång med sin investeringsprocess och skapat goda resultat med aktiefonden Coeli Circulus, som under det andra kvartalet 2023 stod för 20% av nettotillströmningen till artikel 9-fonder på den svenska fondmarknaden. Tillsammans har teamet över 20 års erfarenhet av att arbeta med mikro- och småbolag globalt och en pålitlig historik av att generera långsiktig avkastning. De använder också avancerad AI-teknik för att identifiera och investera i påverkansföretag.

"Vårt mål är att tidigt i processen identifiera påverkansföretag med hög tillväxtpotential. Det är därför vi fokuserar på mikro- och småbolag, där felprissättningen ofta är större och där potentialen för tillväxt är betydande," säger Christofer Halldin, fondförvaltare för Coeli Circulus America Small Cap.

Coeli Circulus America Small Cap investerar i amerikanska mikro- och småbolag och har en portfölj som består av 30-50 olika företag. Samtliga bolag i portföljen är lösningsoch över 90% av deras intäkter är direkt kopplade till ett eller flera av FN:s globala hållbarhetsmål. Förvaltarteamet strävar efter att göra en positiv inverkan i varje investering och placera kapitalet i företag som arbetar aktivt för att göra verklig skillnad. Coeli Circulus America Small Cap har även erhållit det nordiska miljömärket, Svanenmärket.

"Möjligheterna ligger här - att investera i företag som aktivt arbetar för att lösa de stora globala utmaningarna, särskilt i mikro- och småbolag med långsiktig tillväxtpotential. Christofer, Joakim och Simon har med sin framgångsrika förvaltarbakgrund kontinuerligt skapat långsiktigt värde. Coeli Circulus America Small Cap förvaltas av ett team som har kapaciteten att leverera en exceptionell avkastning till sina investerare," säger Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef på Coeli.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.