Carl Johan Åkesson tar över som CFO för Novax

– SPonsrad artikel

Novax, investeringsbolaget inom Axel Johnson-koncernen, har utsett Carl Johan Åkesson som sin nya Chief Financial Officer (CFO). Åkesson kommer senast från Instabee Group och har tidigare...

Skriven av
Redaktionen
den
27/9/2023
Kategori
Nytt jobb

September 2023 - Novax, investeringsbolaget inom Axel Johnson-koncernen, har utsett Carl Johan Åkesson som sin nya Chief Financial Officer (CFO). Åkesson kommer senast från Instabee Group och har tidigare tjänstgjort som CFO för både noterade och onoterade bolag som Hemnet, Sdiptech och Mediaplanet Group.

Novax, som har som uppdrag att investera i och utveckla bolag inom områdena Framtidens Mat, Tekniska Säkerhet och Preventiv Hälsa, har sett en betydande tillväxt de senaste fem åren. För att stödja ytterligare internationalisering och tillväxt har de nu rekryterat Carl Johan Åkesson som sin nya CFO.

Joakim Skarborg, VD för Novax, uttryckte sin tillfredsställelse över rekryteringen: "Vi är otroligt glada att välkomna Carl Johan in i Novax-familjen. Med sin erfarenhet av att ha jobbat i förvärvsintensiva verksamheter och bolag med fokus på organisk tillväxt, i både noterad och onoterad miljö, kommer han att vara ett viktigt bidrag till värdeutvecklingen för Novax och våra bolag."

Carl Johan Åkesson har en omfattande bakgrund som CFO i flera internationella företag, inklusive Instabee, Budbee, Hemnet, Sdiptech och Mediaplanet Group. Han kommer senast från rollen som CFO för Instabee Group, där han ledde samgåendet och integrationen av budföretagen Instabox, Budbee och Porterbuddy. I sin nya roll som CFO kommer Carl Johan ingå i Novax ledningsgrupp och arbeta med strategiska finansieringsfrågor samt expandera det operativa stödet för bolagen.

Carl Johan Åkesson själv ser fram emot sin nya roll: "Det känns mycket spännande att bli en del av det starka teamet på Novax, och jag delar visionen att bygga meningsfulla verksamheter inom noggrant utvalda sektorer och driva positiv förändring inom viktiga samhällsområden. Jag ser fram emot att vara med och utveckla nuvarande och kommande verksamheter för fortsatt tillväxt och värdeskapande."

Carl Johan Åkesson tillträdde som CFO den 25 september 2023.

För mer information, vänligen kontakta:

Om Novax:Novax är en långsiktig och aktiv partner för tillväxtbolag och ett ekosystem för människor och organisationer att växa inom. Genom att investera i, stötta och utveckla små och medelstora företag är vi med och bygger framgångsrika bolag och framtida ben för Axel Johnson samt är en positiv förändringsaktör i samhället. Besök Novax webbplats för mer information: www.novax.se.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.