Bactiguard Holding AB stärker ledningen med ny CFO!

– SPonsrad artikel

Bactiguard tar ett steg för framtiden genom att välkomna en ny CFO, stärkandes sin position som ledande inom infektionsprevention och medtech. En spännande förändring för ökad strategiisk inriktning.

Skriven av
Redaktionen
den
27/12/2023
Kategori
Nytt jobb

Bactiguard Holding AB har nyligen utsett Patrick Bach som sin nya Chief Financial Officer i en strategisk satsning för att möta framtidens utmaningar och möjligheter. Med nära tio års erfarenhet från olika ledande befattningar inom Atos Medical och gedigen kompetens inom medtech-branschen tar Patrick Bach nu plats i Bactiguards koncernledning och kommer att rapportera direkt till VD Thomas von Koch.

Om företaget

Bactiguard Holding AB är en framstående aktör inom infektionsprevention och medtech. Företaget fokuserar på att utveckla och tillhandahålla innovativa teknologier och lösningar för att minska risken för infektioner inom hälso- och sjukvården. Med en stark strategisk inriktning och ledande produkter strävar Bactiguard efter att forma framtidens standarder för patientvård och säkerhet.

Omorganiseringen 

Den omfattande erfarenheten från medtech-branschen positionerar Bach väl för att leda Bactiguard genom den största strategiska förändringen i företagets historia. Utöver att hantera Group Finance kommer han även att ansvara för Strategi och Digital på Bactiguard. Denna omorganisering syftar till att möta de komplexa utmaningarna inom infektionsprevention och stärka företagets roll som kunskapsdrivet partnerskapsföretag.

Nuvarande CFO

Carin Jakobson, nuvarande CFO på Bactiguard, kommer att anta rollen som Finance Director och fortsätta bidra till företagets utveckling under ledning av Patrick Bach. Den nya ledningsstrukturen reflekterar Bactiguards fokus på att sammanföra finansiell expertis, medtech-insikter och strategiskt tänkande för att realisera företagets fulla potential.

Ord från VD

Thomas von Koch, VD för Bactiguard, kommenterar utnämningen och den pågående förändringsresan: "Bactiguard har påbörjat den största strategiska förändringen i vår historia, vi ska bli ett kunskapsdrivet partnerskapsföretag och vi adderar nu resurser för att möta de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss. Patrick kombinerar finansiell kompetens med omfattande erfarenhet från medtech-branschen och strategisk erfarenhet av tillväxt och transformation. Patrick delar våra värderingar och kommer att vara en viktig resurs när vi nu transformerar hela företaget."

Patrick Bachs egna ord

I en kommentar om sitt nya uppdrag delar Patrick Bach sin entusiasm: "Jag ser fram emot att börja jobba med Bactiguard, vi befinner oss vid en viktig brytpunkt där vår teknologi för infektionsprevention kommer att kunna ha stor positiv impact på de globala hälsofrågorna, och inte minst för antimikrobiell resistens. Med den nya licensfokuserade strategin är planen att frigöra Bactiguards verkliga potential och jag fokuserar nu på att lära känna teamet och verksamheten och bidra med full kraft för att realisera de spännande möjligheterna som ligger framför oss."

Om Patrick Bach

Patrick Bach, född 1983, har en stark akademisk bakgrund med en BSc i Economics & Business Administration och en MSc i Finance & Strategic Management från Copenhagen Business School. Innan sin tid på Atos Medical har han även innehaft en strategisk roll på Coloplast Wound Care. Med dessa resurser och expertis förväntas Patrick Bach spela en nyckelroll i att forma Bactiguards framtid och bidra till dess position som en ledande aktör inom infektionsprevention och medtech.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.