AcadeMedia AB och Isofol Medical AB välkomnar nya CFOs!

– SPonsrad artikel

Två framträdande svenska företag har nyligen utsett nya Chief Financial Officers - en händelse som markerar en ny fas i deras företagsutveckling och strategiska planering.

Skriven av
Redaktionen
den
23/1/2024
Kategori
Nytt jobb

Petter Sylvan: ny CFO för AcadeMedia

AcadeMedia, som är norra Europas största utbildningsföretag, har meddelat att Petter Sylvan kommer att ta över rollen som CFO från och med den 4 mars 2024. Med sin imponerande bakgrund som CFO på Avonova och en 17-årig karriär på Profoto, varav 15 år som CFO, förväntas Sylvan ge ny kraft och riktning till AcadeMedia. "Hans erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter kommer att vara ovärderlig för oss," säger Marcus Strömberg, VD för AcadeMedia.

Petter Sylvan, utbildad civilingenjör och med en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm, ser fram emot att bidra till ett företag som gör skillnad på individ- och samhällsnivå. Med fler än 19 400 anställda och 198 000 studenter i dess utbildningsverksamheter, står AcadeMedia inför spännande tider med Sylvan vid rodret för dess finansiella strategi.

Magnus Hurst: tar rodret som CFO på Isofol Medical

Isofol Medical AB, känt för sin utveckling av läkemedelskandidaten arfolitixorin för behandling av kolorektalcancer, har utsett Magnus Hurst till sin nya CFO. Hurst, med en gedigen bakgrund inom finans från SAS och Kinnevik-koncernen samt en dubbel akademisk examen från Bayes Business School och Uppsala universitet, tillträder sin nya roll med omedelbar verkan.

Denna erfarna finansiär, som för närvarande tjänar som finanschef och chef för investerarrelationer på Synartro, efterträder Roy Jonebrant. "Magnus gedigna bakgrund och erfarenhet kommer att stärka Isofol," säger Petter Segelman Lindqvist, VD för Isofol.

Isofol, listat på Nasdaq Stockholm, står vid en kritisk punkt i sin utveckling, efter att ha slutfört en fas III-studie av sin ledande läkemedelskandidat. Med Hursts anslutning, förbereder sig företaget för framtida strategiska partnerskap och marknadsregistreringar.

Framåtblick

Dessa nya tillskott till ledningsgrupperna hos AcadeMedia och Isofol symboliserar en förnyelse och förstärkning av deras strategiska och finansiella planer. Både Sylvan och Hurst bär på en värdefull erfarenhet och expertis som förväntas driva sina respektive organisationer mot nya framgångar och mål. Deras roller blir avgörande i att forma företagens framtida kurs och bidra till deras fortsatta tillväxt och framgång i sina branscher.

Petter Sylvans övergång till AcadeMedia förstärker företagets finansiella ledarskap i en tid då utbildningssektorn upplever betydande förändringar och utveckling. Hans förmåga att balansera ekonomisk styrning med verksamhetsutveckling kommer att vara central för att stödja AcadeMedias ambition att fortsätta leverera kvalitativ utbildning och bidra till samhällsutvecklingen.

Å andra sidan står Magnus Hurst inför en spännande utmaning hos Isofol Medical. Med bolagets strategiska mål att förbättra cancerbehandlingar och hans breda erfarenhet inom finansiering och investerarrelationer, kommer Hursts insatser att vara kritiska för Isofols fortsatta framgång, särskilt i en fas där bolaget förbereder sig för potentiella marknadsintroduktioner och utvidgningar.

Med dessa nya tillsättningar bekräftar både AcadeMedia och Isofol Medical deras engagemang för starkt ledarskap och deras strävan att nå nya höjder inom sina respektive områden. Sylvan och Hurst kommer utan tvekan att vara nyckelspelare i sina företags resa framåt, med deras erfarenhet och kompetens som styr dem genom komplexa ekonomiska landskap och innovativa affärsstrategier.

Taggar:
Redaktionen

CFOsvepets redaktion med frilansande experter erbjuder djupgående finansiell analys och rådgivning för affärsframgång, med skräddarsydda lösningar för varje företags unika behov.